ιατρικός οδηγόΟ πληρέστερος και πιο ενημερωμένος ιατρικός οδηγός της πόλης του Ηρακλείου.

Στον Οδηγό Υγείας Ηρακλείου θα βρείτε πληροφορίες για Γιατρούς , Φαρμακεία και Παραϊατρικά καθώς και ενημερωμένους καταλόγους με τις εφημερίες σε νοσοκομεία και φαρμακεία για όλη την πόλη του Ηρακλείου.

Παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του προγράμματος «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα το πρωί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η πρόεδρος του «Robert F. Kennedy Human Rights», κυρία Kerry Kennedy, παρουσίασαν σε εκπροσώπους του ακαδημαϊκού, του πολιτικού και του διπλωματικού κόσμου, καθώς και σε εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και των μέσων ενημέρωσης το ελληνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα με τίτλο: «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία», καθώς και την ελληνική έκδοση του Προγράμματος, ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

The post Παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του προγράμματος «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» appeared first on Iatropedia.gr.

Έριδα μεταξύ Οικονόμου και Κωνσταντινέα για τις επισκέψεις στην περιφέρεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιος πρέπει και μπορεί να πηγαίνει επισκέψεις σε δομές υγείας ανά την Ελλάδα, και ποιος όχι, είναι ένα ζήτημα -αντικείμενο ανακοινώσεων μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ...

The post Έριδα μεταξύ Οικονόμου και Κωνσταντινέα για τις επισκέψεις στην περιφέρεια appeared first on Iatropedia.gr.

Τι (υποτίθεται ότι) προσφέρει το στοματικό σεξ στις γυναίκες – Ποια είναι η αλήθεια…

ΣΕΞ

Μπορεί για κάποιες γυναίκες το στοματικό σεξ να αποτελεί θέμα ταμπού αλλά η επιστήμη έρχεται να διαψεύσει τις απόψεις τους αυτές.

The post Τι (υποτίθεται ότι) προσφέρει το στοματικό σεξ στις γυναίκες – Ποια είναι η αλήθεια… appeared first on Iatropedia.gr.

Επιδημία ιλαράς εξαιτίας του «εφιάλτη» των μη-εμβολιασμών – Προσοχή στα συμπτώματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κενά που παρατηρούνται στην εμβολιαστική κάλυψη κατά της ιλαράς οδήγησαν σε επιδημίες της εξαιρετικά μεταδοτικής αυτής ασθένειας στην Ευρώπη τον περασμένο χρόνο με παιδιά αλλά και νέους να έχουν επηρεαστεί, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι υγείας.

The post Επιδημία ιλαράς εξαιτίας του «εφιάλτη» των μη-εμβολιασμών – Προσοχή στα συμπτώματα appeared first on Iatropedia.gr.

Μηνιγγίτιδα: Ενημέρωση και εμβολιασμός ΤΩΡΑ – Κρίσιμης σημασίας οι επόμενοι μήνες

ΠΑΙΔΙ

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα η παγκόσμια ιατρική κοινότητα εστιάζει επάνω στην ανάγκη ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δράσης για την πρόληψη της μηνιγγίτιδας. Γι' αυτό η 24η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας.

The post Μηνιγγίτιδα: Ενημέρωση και εμβολιασμός ΤΩΡΑ – Κρίσιμης σημασίας οι επόμενοι μήνες appeared first on Iatropedia.gr.

Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας: Τι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ξέρουν οι γονείς

ΠΑΙΔΙ

Η 24η Απριλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως η Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας. Η μηνιγγίτιδα, κυρίως η βακτηριακή μηνιγγίτιδα, είναι μία δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση, που μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, νευρολογικά προβλήματα, ακόμη και θάνατο. Είναι κρίσιμο να γίνει γρήγορα η διάγνωση της μηνιγγίτιδας ώστε με κατάλληλη θεραπεία να προληφθούν, ή να μειωθούν τυχόν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

The post Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας: Τι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ξέρουν οι γονείς appeared first on Iatropedia.gr.

Λόξιγκας: Πώς σταματάει στο λεπτό

TIPS

Υπάρχουν πολλές θεραπείες και “γιατροσόφια” για τον λόξιγκα. Σε κάθε περίπτωση, όταν μας συμβαίνει, πρόκειται σίγουρα για κάτι ενοχλητικό, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μας φέρει και σε δύσκολη θέση, ιδιαίτερα σε κάποια κοινωνική μας δραστηριότητα.

The post Λόξιγκας: Πώς σταματάει στο λεπτό appeared first on Iatropedia.gr.

Συνεχίζεται η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλείσιμο της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου Νάουσας, υπολειτουργία της παιδιατρικής κλινικής, αδυναμία κάλυψης των εφημεριών στην παθολογική είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που συντελούν στην συνολική υποβάθμιση του εν λόγω νοσοκομείου όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε αυτό και η ΠΟΕΔΗΝ.

The post Συνεχίζεται η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας appeared first on Iatropedia.gr.