ιατρικός οδηγόΟ πληρέστερος και πιο ενημερωμένος ιατρικός οδηγός της πόλης του Ηρακλείου.

Στον Οδηγό Υγείας Ηρακλείου θα βρείτε πληροφορίες για Γιατρούς , Φαρμακεία και Παραϊατρικά καθώς και ενημερωμένους καταλόγους με τις εφημερίες σε νοσοκομεία και φαρμακεία για όλη την πόλη του Ηρακλείου.

Πολύ λιγότερο σεξ κάνουν σήμερα οι…

ΣΕΞ

Η σεξουαλική ζωή των εφήβων στις μέρες μας είναι τελικά πολύ λιγότερο ενεργή από ό,τι, ίσως, πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των... γονιών τους. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μεγάλη έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

The post Πολύ λιγότερο σεξ κάνουν σήμερα οι… appeared first on Iatropedia.gr.

SOS για την ιατροδικαστική στη συνάντηση ιατροδικαστών με ΠΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Δ.Σ της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας και του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλη Βλασταράκου. Το προεδρείο των ιατροδικαστών έθεσε όλα τα θέματα που απασχολούν την άσκηση της επιστήμης στη χώρα μας. Όπως αναφέρθηκε από το Δ.Σ της ΕΙΕ, αν τα πράγματα συνεχίσουν όπως έχουν σήμερα, τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχουν ιατροδικαστές στην Ελλάδα.

The post SOS για την ιατροδικαστική στη συνάντηση ιατροδικαστών με ΠΙΣ appeared first on Iatropedia.gr.

Πώς θα φτιάξετε το πιο υγιεινό καλοκαιρινό σορμπέ από καρπούζι!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το καρπούζι είναι αδιαμφισβήτητα ο “βασιλιάς” των καλοκαιρινών φρούτων και όχι άδικα. Είναι τόσο δροσερό και γλυκό, που δύσκολα του αντιστέκεται κανείς, ειδικά όταν είναι και παγωμένο από το ψυγείο.

The post Πώς θα φτιάξετε το πιο υγιεινό καλοκαιρινό σορμπέ από καρπούζι! appeared first on Iatropedia.gr.

Επίθεση ΠΟΕΔΗΝ: Ο Πολάκης δεν έχει εξειδίκευση εντατικολόγου και στην χώρα λειτουργούν μόνο 450 κλίνες ΜΕΘ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο κ. Πολάκης οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τον τίτλο εξειδίκευσης που διαθέτει στην Εντατικολογία όχι την 2ετή απασχόληση και εκπαίδευση σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Για να πάψουν να διασπείρονται φήμες μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας των γιατρών που φθείρουν τον θεσμό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που εκπροσωπεί. Εντατικολόγοι και λοιποί γιατροί επιμένουν ότι δεν κατέχει τον τίτλο εξειδίκευσης εντατικολόγου. Αυτά αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και η κόντρα καλά κρατεί!

The post Επίθεση ΠΟΕΔΗΝ: Ο Πολάκης δεν έχει εξειδίκευση εντατικολόγου και στην χώρα λειτουργούν μόνο 450 κλίνες ΜΕΘ appeared first on Iatropedia.gr.

Καλά νέα για το έμφραγμα και την αθηροσκλήρυνση

ΥΓΕΙΑ

Η Novartis ανακοίνωσε πολύ σημαντικά αποτελέσματα από την παγκόσμια μελέτη Φάσης III CANTOS, η οποία διερευνά την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ανεκτικότητα του ACZ885 (κανακινουμάμπη) σε συνδυασμό με την τυπική θεραπεία σε ανθρώπους με προηγούμενο έμφραγμα μυοκαρδίου και φλεγμονώδη αθηροσκλήρωση. Με περισσότερους από 10.000 ασθενείς να έχουν συμμετάσχει στη μελέτη στην πάροδο των τελευταίων έξι ετών, η CANTOS είναι μία από τις μεγαλύτερες και μακροβιότερες κλινικές δοκιμές στην ιστορία της Novartis.

The post Καλά νέα για το έμφραγμα και την αθηροσκλήρυνση appeared first on Iatropedia.gr.

Η AbbVie στην 1η θέση με τις πιο αξιόπιστες φαρμακευτικές εταιρείες για το 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η βιοφαρμακευτική AbbVie κατέχει την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις πιο αξιόπιστες φαρμακευτικές εταιρείες για το 2017, σύμφωνα με τη μελέτη Global Pharma Reptrak του Ινστιτούτου Εταιρικής Φήμης (Reputation Institute).

The post Η AbbVie στην 1η θέση με τις πιο αξιόπιστες φαρμακευτικές εταιρείες για το 2017 appeared first on Iatropedia.gr.

Αντιδρούν οι φυσικοθεραπευτές στην εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ με αυτά ιδιωτικών κολλεγίων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ως "ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη" χαρακτηρίζει την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για την απευθείας εξίσωση των πτυχίων των κολλεγίων με τα πτυχία των δημόσιων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

The post Αντιδρούν οι φυσικοθεραπευτές στην εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ με αυτά ιδιωτικών κολλεγίων appeared first on Iatropedia.gr.

Δωρεά για την στήριξη ασθενών με νευρομυικές παθήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (Hellenic Initiative - TΗΙ) ανακοινώνει νέα δωρεά ύψους 50,000 δολαρίων στο Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις – MDA Hellas.

The post Δωρεά για την στήριξη ασθενών με νευρομυικές παθήσεις appeared first on Iatropedia.gr.