ιατρικός οδηγόΟ πληρέστερος και πιο ενημερωμένος ιατρικός οδηγός της πόλης του Ηρακλείου.

Στον Οδηγό Υγείας Ηρακλείου θα βρείτε πληροφορίες για Γιατρούς , Φαρμακεία και Παραϊατρικά καθώς και ενημερωμένους καταλόγους με τις εφημερίες σε νοσοκομεία και φαρμακεία για όλη την πόλη του Ηρακλείου.

Πετάει το μάτι σας; Δείτε τι μπορεί να έχετε…

ΥΓΕΙΑ

Τι συμβαίνει όταν... πετάει το μάτι μας; Ο βλεφαροσπασμός, ή αλλιώς οι ασυνείδητες, ανεξέλεγκτες και επαναληπτικές συσπάσεις των βλεφάρων στα μάτια είναι ένα φαινόμενο που κατά περίσταση συμβαίνει σε όλους μας σε κάποια φάση.

The post Πετάει το μάτι σας; Δείτε τι μπορεί να έχετε… appeared first on Iatropedia.gr.

Το τεστ που δείχνει αν κάποιος έχει ξεπεράσει μια τροφική αλλεργία

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφικές αλλεργίες ταλαιπωρούν αρκετούς ανθρώπους. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οπότε και οι εξελίξεις στον τομέα της διατροφολογίας επιτρέπουν την αναγνώριση συγκεκριμένων συμπτωμάτων, η διάγνωση τροφικών αλλεργιών έχει γίνει πιο συχνή και έγκυρη σε σχέση με το παρελθόν.

The post Το τεστ που δείχνει αν κάποιος έχει ξεπεράσει μια τροφική αλλεργία appeared first on Iatropedia.gr.

Για ποιον αηδιαστικό λόγο δεν πρέπει να φτιάχνετε καφέ, όταν είστε στη δουλειά…

TIPS

Μπορεί να θέλετε να το ξανασκεφτείτε αν σκοπεύετε να κάνετε τον επόμενο καφές σας στο γραφείο στη δουλειά.

The post Για ποιον αηδιαστικό λόγο δεν πρέπει να φτιάχνετε καφέ, όταν είστε στη δουλειά… appeared first on Iatropedia.gr.

Σοβαρό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας οι πτώσεις των ηλικιωμένων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνες έχουν δείξει ότι 1 στους 3 ηλικιωμένους άνω των 65 ετών πέφτει, τουλάχιστον, µία φορά κάθε χρόνο, ενώ το ποσοστό αυτό φθάνει στο 50% για άτομα άνω των 80 ετών. Οι κακώσεις από πτώσεις αποτελούν σήμερα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα Δημόσιας Υγείας, από άποψη νοσηρότητας, θνησιμότητας αλλά και κόστους αντιμετώπισης.

The post Σοβαρό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας οι πτώσεις των ηλικιωμένων appeared first on Iatropedia.gr.

Διαβήτης: Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια για διαβήτη τύπου-1 και διαβήτη τύπου-2 [vid]

ΥΓΕΙΑ

Ο διαβήτης μπορεί να είναι μια δύσκολη ασθένεια ως προς τον εντοπισμό της, αλλά υπάρχουν ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια που μπορείτε να προσέχετε πάντα. Μερικά από τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου-1 και τύπου-2 περιλαμβάνουν στοματικές μολύνσεις και υπερβολική δίψα.

The post Διαβήτης: Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια για διαβήτη τύπου-1 και διαβήτη τύπου-2 [vid] appeared first on Iatropedia.gr.

Έκτακτα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την ιλαρά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε έκτακτα μέτρα για την ιλαρά που είναι σε έξαρση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Ελλάδα, προχωρά το υπουργείο Υγείας.

The post Έκτακτα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την ιλαρά appeared first on Iatropedia.gr.

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα οδηγεί στην εμφάνιση ξεχασμένων νοσημάτων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όπως ανέφεραν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, "η τρέχουσα επιδημία ιλαράς, αποδεικνύει την σημασία της καλής εμβολιαστικής κάλυψης σε επίπεδο γενικού πληθυσμού και τονίζουν την ευθύνη που έχουν όλες οι χώρες να ελέγξουν τα νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό". Δυστυχώς το αντιεμβολιαστικό κίνημα, σύμφωνα με τον καθηγητή παθολογίας, Σωτήριο Τσιόδρα, έχει οδηγήσει σε επάνοδο επιδημιών από «εξαφανισμένα» νοσήματα.

The post Το αντιεμβολιαστικό κίνημα οδηγεί στην εμφάνιση ξεχασμένων νοσημάτων appeared first on Iatropedia.gr.

Επαναλειτουργία φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ σε Ρόδο- Σέρρες και ίδρυση 4 ακόμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνολικά 6 ακόμα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ έρχονται να ανακουφίσουν τους σοβαρά πάσχοντες που λαμβάνουν τα φάρμακα υψηλού κόστους από τα φαρμακεία του Οργανισμού.

The post Επαναλειτουργία φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ σε Ρόδο- Σέρρες και ίδρυση 4 ακόμα appeared first on Iatropedia.gr.