ιατρικός οδηγόΟ πληρέστερος και πιο ενημερωμένος ιατρικός οδηγός της πόλης του Ηρακλείου.

Στον Οδηγό Υγείας Ηρακλείου θα βρείτε πληροφορίες για Γιατρούς , Φαρμακεία και Παραϊατρικά καθώς και ενημερωμένους καταλόγους με τις εφημερίες σε νοσοκομεία και φαρμακεία για όλη την πόλη του Ηρακλείου.

Ποιος μας λέει ότι η χοληστερόλη προκαλεί καρδιακή νόσο; [vid]

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η αθηροσκλήρωση των στεφανιαίων αρτηριών είναι μια χρόνια προοδευτική πάθηση που αρχίζει νωρίς στη ζωή και σιγά-σιγά εξελίσσεται για αρκετές δεκαετίες προτού προκύψουν συμπτώματα καρδιακής νόσου.

The post Ποιος μας λέει ότι η χοληστερόλη προκαλεί καρδιακή νόσο; [vid] appeared first on Iatropedia.gr.

Μηνιγγίωμα στο κεφάλι: Μην αδιαφορήσετε σε αυτά τα συμπτώματα – Τι θα νιώσετε αν σας συμβεί

ΥΓΕΙΑ

Ένα μηνιγγίωμα είναι ένας όγκος που δημιουργείται στις μήνιγγες, τις μεμβράνες που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Τα περισσότερα μηνιγγιώματα είναι μη-καρκινικά (καλοήθη), αν και κάποιες φορές μπορεί να είναι και καρκινικά (κακοήθη). Μερικά μηνιγγιώματα ταξινομούνται ως άτυπα, που σημαίνει ότι δεν είναι ούτε καλοήθη, ούτε κακοήθη αλλά, κάτι ενδιάμεσο.

The post Μηνιγγίωμα στο κεφάλι: Μην αδιαφορήσετε σε αυτά τα συμπτώματα – Τι θα νιώσετε αν σας συμβεί appeared first on Iatropedia.gr.

Ο ΟΚΑΝΑ ξεκινά συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση του προέδρου δρ Ευάγγελου Καφετζόπουλου και του γενικού διευθυντή του ΟΚΑΝΑ, δρ Αντώνιου Γκανά με τον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Βασίλειο Χρυσικόπουλο και τον αντιπρύτανη, Ιωσήφ Παπαδάτο, με αντικείμενο την ανεύρεση τρόπων συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, ικανοποιώντας παράλληλα, ένα πάγιο αίτημα του Ιονίου Πανεπιστημίου που είναι η εντατικοποίηση της προσπάθειας μετεγκατάστασης της τοπικής μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο χώρο του Γ. Ν. Κέρκυρας ή σε άλλο συμβατό χώρο.

The post Ο ΟΚΑΝΑ ξεκινά συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο appeared first on Iatropedia.gr.

Το Internet Σώζει…

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Οι άνθρωποι που περνάνε πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, είναι πιθανότερο να αποστασιοποιηθούν από την παραδοσιακή θρησκεία τους, να θελήσουν να πειραματισθούν με άλλες θρησκείες και αιρέσεις ή ακόμη να γίνουν τελείως άθεοι.

The post Το Internet Σώζει… appeared first on Iatropedia.gr.

Η επόμενη μέρα στην απόκτηση παιδιού: Τι είναι ο μη επεμβατικός Προγεννητικός Ελεγχος (ΝΙΡΤ);

ΠΑΙΔΙ

Ο μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος (ΝΙΡΤ) επιτρέπει την απομόνωση και μελέτη του ελεύθερου DNA του εμβρύου που περνά στην κυκλοφορία της μητέρας κατά τη διάρκεια της κύησης. Ανιχνεύει με μεγάλη ακρίβεια τον κίνδυνο που έχει το έμβρυο να πάσχει από τις συχνότερες χρωμοσωμικές ανωμαλίες, όπως είναι η τρισωμία 21 (σύνδρομο Down), τρισωμία 18 ( σύνδρομο Edwards), τρισωμία 13 (σύνδρομο Patau), καθώς επίσης και ανωμαλίες που αφορούν τα χρωμοσώματα του φύλου.

The post Η επόμενη μέρα στην απόκτηση παιδιού: Τι είναι ο μη επεμβατικός Προγεννητικός Ελεγχος (ΝΙΡΤ); appeared first on Iatropedia.gr.

Εισαγγελική παρέμβαση για κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε ειδικό σχολείο που γέμισε ποντίκια!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε επώνυμη καταγγελία για κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε ειδικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, λόγω εμφάνισης τρωκτικών στο κτίριο όπου στεγάζεται το σχολείο.

The post Εισαγγελική παρέμβαση για κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε ειδικό σχολείο που γέμισε ποντίκια! appeared first on Iatropedia.gr.

Γιατί λένε να ΜΗΝ βγάζετε τις κάλτσες στο σεξ

ΣΕΞ

Αυτό που αποκάλυψε ενδελεχής επιστημονική έρευνα από το πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου ανδρών και γυναικών, την ώρα που κάνουν σεξ, αλλά και την στιγμή που φτάνουν σε οργασμό, δεν θα το λέγατε και... αναμενόμενο.

The post Γιατί λένε να ΜΗΝ βγάζετε τις κάλτσες στο σεξ appeared first on Iatropedia.gr.

Χονδροπάθεια: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία

ΥΓΕΙΑ

Η χονδροπάθεια επιγονατίδας είναι μια ασθένεια που επηρεάζει τον ιστό του χόνδρου που περιβάλλει το οστό. Ο χόνδρος στο γόνατο, το οποίο έχει ως αποστολή να “απορροφάει” τις δυνάμεις που ασκούνται στην άρθρωση, όταν αυτή δεν είναι πλέον σε θέση να επιτελέσει επαρκώς τη λειτουργία της.

The post Χονδροπάθεια: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία appeared first on Iatropedia.gr.